Vánoční sbírka »Krabice od bot«

14.11.2021 00:00
 

22. listopadu - 5. prosince
16-18 hodin v Bílkově ul. 963/3

Jedenáctý ročník největší sbírky vánočních dárků pro děti v ČR proběhne ve dnech 22. listopadu až 5. prosince také v Táboře. Nápad obdarovat děti ze složitých sociálních poměrů vznikl v evangelické církvi už v roce 2011. Z původně jednoho sběrného místa v Praze vyrostla akce na současných více než 100 sběrných místech napříč regiony. Sbírku organizuje Diakonie Českobratrské církve evangelické, jeden z největších poskytovatelů sociálních služeb v ČR.

Cílem akce není v první řadě materiální pomoc potřebným, ale podpořit komunitní život i přiblížit světy bohatších a chudších lidí. V roce 2018 se vybralo 28 tisíc dárků, o rok později už 36 tisíc dárku a minulý rok se podařilo vybrat přes 50 tisíc dárků. V letošním roce není cílem toto číslo dále zvyšovat, protože už by nebylo možné v krátkém čase před Vánoci garantovat odbyt dárků. Důraz bude spíš na kvalitu a distribuci tam, kde dárky udělají skutečně radost.

Část dárků se rozděluje přímo v regionech sběrných míst dětem z chudých rodin, azylových domů, nízkoprahových center a podobně. Pomáhají v tom dobrovolníci i místní organizace (úřady, OSPODy, neziskovky, církve). Další dárky se distribuují do sociálně vyloučených lokalit v severních Čechách, opět za asistence spolupracovníků dobře znalých místních poměrů. Akce má potěšit co nejvíc dětí žijících v tíživé sociální situaci.

V Táboře bude od 22. 11. do 5. 12. vždy od 16 do 18 hod. centrální sběrné místo v Bílkově ulici. Jestliže se chcete na sbírce podílet, najděte si konkrétní instrukce na webové stránce www.krabiceodbot.cz, kde budou uvedeny také přesné otevírací hodiny sběrného místa.